Kersttafel dekken: ‘less is more’ is mijn stijl voor dit jaar

Ik heb al veel mooie kersttafels voorbij zien komen waarbij echt alles uit de kast is gehaald. En dat ik soms denk, waar zet jij straks het eten dan neer? Ik vind het toch vaak allemaal wat te druk.

Daarom heb ik voor een kersttafel gekozen met iets meer rust. Sinds onze verbouwing probeer ik sowieso meer rust in ons interieur te krijgen. Bevalt mij erg goed tot nu toe.

Voor de aankleding van de tafel heb ik er bewust voor gekozen om geen tafelkleed te gebruiken. Deze net nieuwe handgemaakte tafel vind ik zelf veel te mooi om te bedekken.

De borden en het bestek komen gewoon uit mijn eigen keukenla. De vilten kerstboompjes had ik nog liggen, ooit gekocht en nog niet eerder gebruikt. En de witte papieren ballen had ik vorig jaar in de kerstboom hangen. Dus bewaren heeft soms zeker ook echt nut.
Maar ik heb natuurlijk ook enkele delights uit de webshop gebruikt voor de aankleding.


De glazen zijn van House Doctor, het zijn eigenlijk whiskyglazen maar vind ze zelf juist fijn als waterglas. Ze hebben een luxe uitstraling, dus dat is toch net even wat anders dan een standaard glas.

Natuurlijk mogen de populaire lantaarns niet ontbreken. Die kunnen ook echt bij iedere gelegenheid, je hoeft alleen maar de stijl even aan te passen. Ik heb ze voorzien van wat lichtjes en een kerstboompje.

De zinken waxinelichthouders zijn multi inzetbaar. Je kan er natuurlijk een waxinelichtje inzetten, maar voor de feestdagen zijn ze erg leuk als amuseschaaltje.

En als laatste de marmeren snijplank, die hier dus ter decoratie wordt gebruikt. Dat vind ik zelf het mooiste. Deze witte marmeren snijplank is net weer nieuw binnen en heeft een kleine glans aan de bovenkant. Het is een mooie aanvulling voor een feestelijke tafel.

De houten advent kandelaar heb ik vorig jaar zelf gemaakt. Een simpele en snelle diy. Hoe precies? Lees dan ook nog even dit blog.

Het wandkleed kennen veel van jullie vast. Deze toffe kerstboom is van HK Living (wat ik helaas zelf niet verkoop, maar goed je moet wat te wensen overlaten) en is er in 2 maten. Ik heb zelf de kleine en kwam vorig jaar heel mooi uit ook een groene muur elders in de woonkamer. Nu dus boven de bank bij de tafel, maar dit stond niet zo mooi omdat hij te klein is. Geen budget voor de grote variant dus ik naar de stoffenwinkel van Jan Sikkes en toen lag dit doek in de restantenbak. Hoppa, die was dus voor mij! De kerstboom heb ik erop gespeld zodat ik het doek na de kerst nog voor iets anders kan gebruiken.


Binnen een half uurtje had ik mijn kersttafel klaar! Dus naast low budget ook nog eens snel.
Wil jij ook een low budget kersttafel? Dan ga ik je helpen! Met de code ‘kersttafel’ ontvang je van mij 15% korting op de delights uit dit blog.


Dus shop nu je lantaarn (alleen de grote en/of kleine), whiskyglazen, marmeren snijplank en waxinelichtjes om jouw kersttafel compleet te maken.

Feestelijke feestdagen!

Groet,
Mariëlle

 
  Mariëlle van Dijk     16-12-2019 11:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wil je de beste shop ervaring? Accepteer dan hier de cookies! In ons privacy statement kan je alles lezen over het gebruik van de cookies.