Inspiratie | Theedoeken

Theedoeken

Wie heeft ze nou niet in huis? Volgens mij heeft echt bijna iedereen wel een of meerdere theedoeken in huis. Gebruik je ze niet voor de vaat dan is het vaak wel voor het schoonmaken. Dat doe ik met mijn oude en bijna versleten theedoeken tenminste wel. Zo worden ze net nog iets langer gebruikt. 

Vaak is je theedoek dus in de keuken te zien, waarom zou je dan ook niet een mooi exemplaar ophangen welke helemaal past bij je interieur? En gelukkig zijn die er ook!

In mijn webshop kan je een aantal theedoeken vinden met fijne grafische patronen. Ze hebben een effen kleur, maar door het patroon zit er toch een leuke twist in. Zo kan je ook meerdere kleuren combineren van hetzelfde patroon.

Biologisch katoen

Ik merkte ook dat de vraag naar biologische en natuurlijke producten toenam. En dat zie ik inmiddels ook terug bij de leveranciers van de verschillende delights die ik inkoop. Neem nou H. Skjalm P, dit is echt een prachtig Deens merk. Mijn theedoeken collectie koop ik dus ook ben hen in (mocht je nou een andere theedoek zien welke je graag in mijn webshop zou zien neem dan gerust contact op). 
Bij H. Skjalm P. ontwikkelen ze steeds vaker producten met het GOTS certificaat. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Als een product dit label heeft dan is dit beter voor het milieu, maar ook de arbeidsomstandigheden en salarissen voor de producenten moeten aan verschillende eisen voldoen.

De nieuwe theedoeken collectie heet daarom ook TOMORROW MATTERS en is kenmerkend voor een hele reeks aan duurzame producten waaronder ook mooie handdoekjes. Wij hebben twee grijs tinten ingekocht.

 

GOTS in het kort

De eisen voor de biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. 
GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel tot handdoek. Maar ook zijn er eisen voor arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris voor de productiefase. Daarnaast moeten ook de verpakking en de fournituren aan de verschillende milieueisen voldoen. Dit alles wordt gecontroleerd door een geaccrediteerde organisatie.

Tip voor je theedoek

Als laatste geef ik je nog een fijne tip voor je theedoeken. En dat is voor alle theedoeken of ze nou een GOTS certificaat hebben of niet.
Om de waterabsorptie en de kleurvastheid van een theedoeken namelijk te verbeteren is het goed om de theedoeken 12 uur lang in koud water te laten weken en daarna te wassen op 40 tot 60 graden. Maar eigenlijk is het beter voor het milieu om op 30 graden te wassen, al snap ik dat dit niet altijd werkt als je theedoek heel vies is. Gebruik bij het wassen sowieso géén wasverzachter.
Ik heb het zelf getest en het werkt! Check ook mijn reel op Instagram die ik hiervan heb gemaakt.

En zo vlak voor de start van de lente is een nieuwe theedoek heel fijn! Het geeft gelijk een fris lentegevoel… maar daarover meer in mijn volgende blog. 

Liefs Mariëlle
 
  Mariëlle van Dijk     13-03-2021 10:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wil je de beste shop ervaring? Accepteer dan hier de cookies! In ons privacy statement kan je alles lezen over het gebruik van de cookies.