DIY | Restjes, nee niet weggooien!

Het zal je vast weleens gebeuren, je gaat lekker aan de slag om je kast een nieuwe kleur verf te geven. Of je hebt een lapje stof gekocht voor een project wat eigenlijk veel te ingewikkeld voor je is. Maar na het behangen heb je vaak wel een stukje over.

Dan zit je daarna dus meestal met de overgebleven restjes. Wat ga je daar nou mee doen? Weggooien is eigenlijk zonde en voor de verf is ook weer een ritje naar de lokale afvalstortplaats nodig. Daar heb ik zelf nooit zo veel zin in.
Ik zeg dus bewaren! En nee bewaar zeker niet alles, ik hou ook echt van ontspullen maar soms is bewaren wel een goede optie. Het kan even duren voordat de ideeën opborrelen en soms word je er midden in de nacht wakker van. Dat laatste heb ik vooral ๐Ÿ˜‰
Om te zorgen dat jij niet midden in de nacht wakker hoeft te worden heb ik wat ideetjes voor je.

1. Behangrestjes

Ik heb een paar banen behang in onze hal. Had nog niet eerder behangen, maar gelukkig kwam een vriendin helpen. Dus weer iets kunnen afvinken van mijn doe-het-zelf lijstje.
Na het behangen heb ik de restjes dus bewaard. Rol lag een tijdje in de trapkast, helemaal prima. Totdat ik bedacht dat ik toch iets meer kleur in de woonkamer wil, maar nog niet alle muren een kleur wil geven. Hou toch graag de basis nog even wit.

Maar ik had nog een fotolijst met daarin een toffe tekstposter, alleen die was wit. Nou dat matcht natuurlijk niet met de muren. Dus een stuk van het behang afgeknipt en in de lijst gedaan. En voilá! Je eigen stukje kunst aan de muur én gelijk meer kleur in huis.

  

2. Verfrestjes

Ik durf haast te wedden dat jij ook wel ergens een restje verf hebt staan. Zelf heb ik er te veel, dus ja soms gooi/breng ik ook wat weg. Want anders heb ik echt niet voldoende ruimte in de schuur.
Mocht je mij al langer volgen dan weet je dat ik voor onze verbouwing een roze vlak op de muur had. Een regelrechte hit, tjonge wat heb ik daar veel vragen over gehad. Omdat we alles gingen vernieuwen moest ook het roze vlak er aan geloven. Maar echt…. Vaak mis ik het roze wel. Heb nog steeds een idee voor de slaapkamer klaarliggen, dus wie weet…

Maar even terug naar de restjes verf. Ik had nog spiced honey over want dat had ik toen op de kast. Inmiddels dus weer wat anders. Ik heb een houten plaatje gepakt en de rest van de spiced honey daarop gesmeerd. Goed gelukt en zo kan je gelijk met kleur spelen in huis.

3. Stofrestjes

Zo, ik heb meer stofrestjes dan ik dacht. Loop regelmatig door de stoffenwinkel of over markt en dan heb je vaak al van die restjes liggen. Kan het soms niet laten om mee te nemen al weet ik echt niet altijd wat ik ermee ga doen.
Voor de Kerst het stukje jute gevonden, een regelrecht voltreffer. Voorlopig zeker een blijvertje! En heb er ook nog een paar variaties mee bedacht.
Het ouderwetse motiefjes knippen. Zo handig en je kan van alles creëren. Tip! Gebruik een zo dun mogelijke stof, mijn restje was eigenlijk te dik. Dus het motief wat ik wilde knippen lukte niet, maar zo heb je wel een idee wat ik bedoel.
Daarnaast heb ik nog een poging gedaan om een cirkel te knippen van een ander stukje stof. Mocht jij voor mij de gouden tip hebben om een goede cirkel te knippen, please vertel het mij!!


         

En eigenlijk heb ik nog een 4e idee, maar dat is een combinatie met de stofrestjes. Wat ik ook altijd bewaar is restjes hout. De schuur staat er dus eigenlijk iets te vol mee.
Maar ik zag een fijn roze ribstofje in de stoffenwinkel liggen wat ik mee moest nemen. Waarom? Geen idee, misschien om het gemis van het roze vlak toch op te vullen. Ik weet ook niet precies wat het is met dat roze. Ook dit was een stuk uit de restantenbak in de stoffenwinkel en nu past dit precies om een houtenplaat welke ik nog had staan. Ik helemaal blij met weer meer roze in huis en ribstof is weer hot op dit moment.

   

Je kan op een houtenplaat ook heel gemakkelijk een restje behang plakken. Zorg dan wel even dat je de houtenplaat eerst even een laagje grondverf geeft aan de voor -en achterzijde, dat voorkomt het kromtrekken van het hout.

Op deze manier kan je dus heel makkelijk variëren met kleuren en vormen. Heb jij nog andere tips of ideeën? Laat het mij weten en ik deel ze graag!

Liefs,
Mariëlle

  Mariรซlle van Dijk     27-02-2020 17:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wil je de beste shop ervaring? Accepteer dan hier de cookies! In ons privacy statement kan je alles lezen over het gebruik van de cookies.